Trygghet & försäkring

Många som är vuxna söker en trygghet som man är mindre benägen att fundera så mycket över när man är yngre. Familjesituationen förändras som regel och man har fler som man behöver ta hand om.

Så kallade sakförsäkringar som till exempel hemförsäkring/villaförsäkring, bilförsäkring eller varför ännu lite mer vuxenpoäng-kreddiga husvagnsförsäkring är det många som tänker först på, men detta utökas lätt till andra typer av försäkringar som inkomstförsäkring, sjukförsäkring och livförsäkring.

Inkomstförsäkringar
En inkomstförsäkring är en slags försäkring som gör att man får behålla lönen även om man förlorar jobbet (blir arbetslös). Om man tänker i den här banorna så har man antagligen ganska många vuxenpoäng….

En inkomstförsäkring kan man få via facket (se exempel nedan) eller teckna en egen försäkring via vissa försäkringsbolag.

Inkomstförsäkringen kompletterar alltså ersättningen ifrån A-kassan vid arbetslöshet. Försäkringen är intressant för alla löntagare med en inkomst över a-kassetaket som är 18 700 kr/mån.

Om du på jakt efter andra vuxentips, leta vidare bland våra andra vuxentipskategorier.

Vuxentips - start
Vuxentips - El och elavtal
Vuxentips - Hotell och resor
Vuxentips - Hyrbil och biluthyrning
Vuxentips - syn och ögon
Vuxentips - trygghet och försäkring
Vuxentips - tänder och munvård

Nedan listar vi försäkringsbolag med bra erbjudanden. Vi skiljer mellan sakförsäkringar och inkomstförsäkring. Sakförsäkringar är till exempel bilförsäkring, båtförsäkring, hemförsäkring, släpvagnsförsäkring etc.

Vuxentips – sakförsäkringar

Moderna Försäkringar är en del av danska försäkringskoncernen Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner. Hos Moderna hittar du bra erbjudanden på tex bilförsäkring, villaförsäkring samt hemförsäkring. Till Moderna Försäkringar.
Vardia ingår i den nordiska försäkringskoncernen Vardia Insurance Group ASA med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Man erbjuder de flesta typer av försäkringar till exempel bilförsäkring, villaförsäkring, båtförsäkring samt hemförsäkring. Till Vardia.
Via Insplanet kan man via en tjänst jämföra flera försäkringsbolag med varandra samtidigt. Insplanet hittar den aktör med det bästa erbjudandet för dig. Till Insplanet.Vuxentips – inkomstförsäkringar

Unionen har en kraftig inkomstförsäkring som ingår medlemskapet. Om du förlorar jobbet så betalar Unionen ut upp till 80% av lönen mellan jobben (i upp till 150 dagar). Medlemskap hos Unionen passar anställda inom privat sektor, studenter och egenföretagare. Till Unionen.
Accept är ett försäkringsbolag där man som privatperson kan teckna en bra inkomstförsäkring. Om man inte har en inkomstförsäkring via sitt fack är detta alltså ett bra sätt att säkra upp lönen om man tror att det finns risk att man förlorar jobbbet och blir arbetslös. Till Accept Inkomstförsäkring.Mer på Vuxenpoäng

Har du gjort vuxentestet ännu? Se efter hur många vuxenpoäng du får!

Jämför dina vuxenpoäng med vad andras resultat via våra poängintervall/vuxenintervall.