Vuxenberättelser

Det är ofta svårt att definiera dagen då man kände att nu är jag nog vuxen i alla fall. Nedan kan du ta del av läsarnas egna erfarenheter och upplevelser.

Om du vill bidra med din egen berättelse så hör av dig via vår kontaktsida eller lämna en kommentar nedan.

Läsarnas egna berättelser

Av: Zappstau

Jag insåg nog att jag var vuxen när jag 21 år gammal gifte mig. Nu 23 år gammal är jag fortfarande gift har ett barn plus ett på väg! 2 hundar, villa, Volvo, vet inte riktigt vad man ska gör för att bli mer vuxen! Men sen blir man som ett barn när man med polare åker ut och spelar paintball!!!

Av: Dotten

Jag har nog blivit vuxen idag!!!
Har tittat för första gången på en svensk svartvit långfilm på tv, liggandes på soffan klockan två på eftermiddagen. Jag trodde aldrig att jag skulle komma till den punkten i mitt liv. Ja, nu är det bara veckad kjol och fotriktiga skor som fattas. Ska sälja alla mina designjeans på blocket nu. SHIT!!!

Av: Islams giftermål

Jag satt i vardagsrummet hos mina föräldrar med min förlovade och skulle bli gifta enligt islams giftermål. Det var nervöst och jag mådde dålig samtidigt som det var mitt livs lyckligaste dag.

Det var min tur, min tur att svara ifall jag verkligen ville bli vuxen och lämna min familj och vänner för att flytta till en annan stad och vara gift för evigt med den jag älskar. Ett ansvar jag tidigare aldrig behövt ha. Att bli vuxen!

Gud är detta verkligen det jag vill? De väntade på mitt svar. Ja, sade jag. och stämpeln kom svart på vitt att jag är gift.

Det har gått sex år sedan dess och jag är 22 år idag. Och jag har aldrig känt mig mer vuxen. Att lära mig ordagrannt allt på egen hand från att laga maträtter och vad som skall göra när det är akut då en är sjuk hemma etc.

Jag har byggt mitt liv på egen hand sedan jag var 19 och kände hur jag valde att ta ansvar och ta nästa steg att bli vuxen.

Av: Lia

Jag har också funderat över det här – när är man vuxen. När jag var mindre hade jag några bestämda vuxenkriterier; när man hade många kort i plånboken, när man hade god lokalkännedom (vet t.ex. vilken korsning folk pratar om) eller om man kunde avgöra om en vara med ett bestämt pris var dyr eller billig o.s.v. Idag kan jag komma på mig själv med att känna mig vuxen om jag får ett till klubkort i börsen, eller om jag häpnar över att mjölken kostar 10 kr.

Av: Hannes Andersson

När jag idag låtsades att jag hade två barn hemma som jag var tvungen att köpa mat till när jag träffade en gammal klasskompis för första gången sedan nian (lika gammal som jag alltså) som för övrigt har TRE barn på riktigt. En vuxen människa skulle aldrig kunna erkänna sitt nederlag att inte ännu fått barn trots sin ålder.

Eller när knäna mina knakar då jag böjer mej ned för att knyta skorna.

Av: Jens

När jag började fatta att hockeyfrillan börjat bli populär igen.

Av: Malin

Jag var på Apoteket och köpte hostmedicin. När jag stog i kassakön såg jag en liten korg med reflexer att hänga på jackan… Och jag köpte nästan en. Fick hindra mig själv när jag insåg att det är vuxet att ha en reflex hängande i ett snöre på jackan. Hann tänka tankar som: ”men det är ju så bra att synas i mörkret”. Lät bli att köpa en i ren protest mot att bli vuxen.

Av: Carro

Jag förstod att jag ej var ung längre när jag fick min dotter.. Jag var mamma jag var ingen ungdom längre som kunde vara ute på stan och härja.. Jag var en mamma som skulle se till att min dotter fick en trygg uppväxt. Å det har hon fått hittills iaf 🙂

Av: McGyver

Den dagen jag kunde slänga ett fullt fungerande ärtrör skapat av underdelen till en klädgalje, förstod jag att jag nog höll på att bli vuxen.

Av: Lojsan

Jaha. Här sitter man då, 25 år gammal med ”bling-bling” på vänsterfingret, två hundar, en jordnära man som man ska gifta sig med (ni vet; den typen av man som knappast är spännande men som alltid bra för en) och en nyinköpt villa. Shit vad mycket vuxenpoäng.

Men jag känner mig inte vuxen. Det är lite skrämmande. Man kanske vaknar upp om sexton år med världens kris och permanentar håret och börjar stöta på sin sons kompisar *ryser*.

Av: Potatis

När jag hörde mig själv tipsa en främmande människa i affären om att man hittade finare potatis i de ”öppnade” 10-kilossäckarna kände jag mig väldigt vuxen. Jag var helt plötsligt min egen mamma!

Av: Therese Nordqvist

Jag kände mig väldigt vuxen redan i tonåren, men jag tror inte att jag blev vuxen på riktigt förrän jag och min sambo bestämde oss för att bli med barn. Då växte jag otroligt mycket och blev ”på riktigt” vuxen!

Av: Ratata

Jag insåg att jag var vuxen när min son var så gammal att han kunde berätta om mina otrohetsaffärer. Nu måste jag hyra en liten etta för att ta emot brudarna (medans han är ensam hemma (ok då han är 13 år).

Av: Erik

Ja, jag förstod nog att jag blivit vuxen i det ögonblick jag klippte av navelsträngen på min förstfödde son. Då var det plötsligt inte längre jag som var son till någon längre utan jag hade ”avancerat” ett hack i familjehierarkin.

Jag var pappa, den fadergestalt som det skrikande, något blodiga och underbara knytet framför mig skulle se upp till och lära sig saker av.

Har du en egen vuxenberättelse?

Vill vill läsa den! Skriv in berättelsen nedan i något av kommentarsfälten (den första är via Facebook och den andra internt här på vuxenpoang.se). Det går bra att skicka in din berättelse via kontaktsidan också.

Kommentera via Facebook

Facebook kommentarer

One comment on “Vuxenberättelser
  1. Gertrud skriver:

    När jag förstod att jag var vuxen var när jag bölade på grund av en liten incident för att sedan lugna mig och reflektera över emotionellt ansvar. När man är vuxen tar man ansvar fullt ut. Självklart ska man få stor gråta och ibland kan kvinnor vara extra känsliga. Men just det är där ansvaret. Att vara sin egna mamma. Att tala till sig själv. Då vart jag vuxen.

Kommentera

Mer på Vuxenpoäng

Har du gjort vuxentestet ännu? Se efter hur många vuxenpoäng du får!

Jämför dina vuxenpoäng med vad andras resultat via våra poängintervall/vuxenintervall.